Прича, која нас учи људскости и поштењу, постаје још топлија и лепша после реакције једне од његових радница.  Борчана Нена Ловре поделила ју је на свом Фејсбук профилу. Она говори о великодушном послодавцу и радници која је видевши уплату на свој рачун, контактирала банку, и рекла да жели да врати новац ономе ко јој је уплатио, не знајући о коме се ради, пошто не жели некоме да узима новац, грешком уплаћен на њен рачун. Објаву преносимо у целости:

"Пре пар дана дође комшија да уплати нека средства на рачун, ја помало зачуђена именом на уплатницама , јер знам како се зове, али "контам", можда га неко замолио за услугу, па не коментаришем.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

Дан после, јаве ми из платне институције да је по некој уплатници новац враћен и да немају појма зашто. Наравно контактирам комшију, дође јуче и исприча ми, по мени, праву новодишњу причу коју делим са вама. Он је власник мале фирме, послује доста успешно, па је одлучио да своје запослене обрадује за Нову Годину и Божић и отуда оно БОЖИДАР БАТИЋ, намерно није написао Божић Бата, да не буде баш очигледно.

Проблем је настао јер је девојка, чији је налог враћен, кад је добила поруку да су јој "легла" средства, назвала банку и инсистирала да врате пошто она ни од каквог Батића не очекује уплату и то је сигурно грешка и глупо јој је да неко, ко вероватно очекује уплату, буде ускраћен сад пред празнике.

Решили смо проблем, све запослене је ипак обрадовао "газда" мада тај израз баш не воли. "Нисам ја газда и нису они моји радници, само раде са мном", рекао ми је и потврдио да никад нису СВИ ИСТИ, колико год да се користи та флоскула. Оставио ми је стари налог, треба ми за архиву, а чоколада Најбоље жеље "ушушкана" испод, је нешто, што се њему подразумева. Јер он је Божић Бата."

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".