- Svi smo zaboravili činjenicu da smo brinući o životima onih koji imaju određene bolesti, pre svega naših starijih, da smo negde zaboravili na mlade ljude, na osnovce, srednjoškolce, studente, mlade koji su završili školovanje i kojima nije posvećeno dovoljno pažnje - kazao je predsednik.

On je rekao da su tokom korone ljudi umirali i od drugih bolesti, i rekao da je tokom pandemije rođeno i manje dece nego prethodnih godina.

- U skladu sa time ja ću govoriti o tome šta je već urađeno za decu, majke i porodice, a potom i o tome šta ćemo uraditi kako bismo pokazali da nismo zaboravili mlade. Od 1. januara za prvo dete, od države Srbije, dakle ne od lokalnih samouprava, biće uplaćena 300.000 dinara jednokratna pomoć. Takođe će biti davanja od 100.000 dinara za drugo i treće dete - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da je viši natalitet kod siromašnijih nego kod bogatijih, i da će ovo znatno uticati na razvoj.

- Ono što je važna mera. Prava na novčanu pomoć za izgradnju ili kupovinu i učešće za stan, i država će doneti uredbu 5. januara kojom će biti regulisano to da majka deteta, a u slučaju smrti i otac, da može da dobije 10 do 50 odsto poklona države za stambenu jedinicu. Imate kuću u Babušnici od 40.000 evra, od države ćete dobiti 20.000 evra - rekao je predsednik.

Vučić ističe da su to stotine miliona evra koje su usmerene na natalitetnu politiku, i da ćemo konačno pokazati da je država spremna da sagleda ulogu majke u društvu i pomogne.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".