Poteškoće su par dana imali meštani Koteža, s obzirom na to da je Mirovačka ulica bila potpljena. Problem je saniran pomoću pumpe i cisterne koje je obezbedila opština.

Pozivi za pomoć stizali su sa raznih lokacija. U naseljima preko Pančevačkog mosta može se videti veliki broj poplavljenih ulica. 

Pošto nema kanalizacije, opština i građani su primorani da se do daljeg snalaze u ovakvim situacijama.

Prethodnog vikenda započeto je ispumpavanje vode iz Miročke ulice u Kotežu nakon što je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Situacija je sada pod kontrolom. Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva nastavili su sa akcijom ispumpavanja vode koja je pretila da prodre u kuće.

- Od 6. decembra javili su nam se građani u vezi sa problemima potopljenih ulica - kažu za Novosti u GO Palilula - Zvali su nas žitelji Uzdinske ulice, Treće i Prve Sutjetske i Ravničarske. Dok ne bude igrađena kanalizacija, ništa nam se ne nameće kao privremeno rešenje za ovakve situacije.

Predsdenik GO Palila Miroslav Ivanović izašao je na teren i pričao sa meštanima.

- Između Opštine i javnih preduzeća postoji dobra komunikacija i saradnja, a oni nam pomažu u skladu sa svojim nadležnostima. U ovom konkretnom slučaku pomoć smo imali i od Vatrogasne brigade koja je u okviru svoji raspoloživih snaga pomogla u crpljenju vode na pojedinim lokacijama - navode iz GO Palilula

Neke od kritičnih tačaka, usled nedostatka kanalizacije, predstavljaju ulice Vase Pomorišca, Trstenička, Tenjska, Ravničarska, Bujanovačka, i nekoliko ulica u Kotežu.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".