Важан део његовог живота представљао је фудбал, којим је почео да се бави од малих ногу.

- Тренирао сам фудбал као клинац. У Београду није било средње теолошке школе, исламске, па сам наставио школовање у Сарајеву. Наставио сам да тренирам у ФК Сарајево. Добро смо напредовали, били смо на крају првенства Југославије за јуниоре у финалу са Звездом - рекао је Мустафа у разговору за "Курир".

Тада је скренуо на себе пажњу црвено-белих.

- Цветковић, тадашњи секретар, рекао је мом оцу Хамдији и мени да, као београдско дете, треба дођем у Звезду и да ме чека дрес.

Потом је објаснио и како је дебитовао за сениорски тим Црвене звезде, али под лажним именом.

- На наредном распусту сам тренирао са Звездом, мислећи да ћу бити са својом генерацијом. Међутим, у свлачионицу улазе Драгиша Бинић, Пикси... - они су заједно у Звезди играли у сезони 1987/88, па је јасно да се та ситуација тада догодила.

- Мислио сам да сам погрешио свлачионицу. Онда су ме повели у Зрењанин на утакмицу против Пролетера, али нисам смео да играм званично за Звезду, јер сам био регистрован у Сарајеву. Тако сам, да бих играо и да би видели какав сам на терену, добио дрес с презименом Јанковић. Изађемо на терен, али један посластичар, који је познавао мог оца и мене, кад ме је видео, почео је да виче "Мустафа, Мустафа". Склонили су ме иако ми је тренер рекао да сам добро играо полувреме - закључио је Јусуфспахић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".