На шта су све поједини фудбалски клубови спремни у нади да побеђују и освајају трофеје, можда је најбољи пример португалски великан Порто, двоструки првак Европе, који је, према наводима тамошњих медија, унајмио никог другог до врача?! И то не било којег врача, већ оног најбољег, најскупљег.

Наиме, председник Порта Хорхе Нуно Пинто да Коста, унајмио је "доктора" Мадалена Ароса који је баш тако и регистрован у клубу у стручном штабу - као доктор, а плата овог "видовњака" је оно што је довело до немира међу навијачима.

Председник клуба је договорио сарадњу са Аросом на основу које ће овај зарађивати 13.000 евра месечно, односно 150.000 евра по години уговора. Заузврат, предвиђаће будућност, прорицати и радити све оно што је у "опису посла" сваког врача. А све зарад једног циља - да Порто освоји титулу, пишу страни медији.

Фото: Профимедиа

 

 

Ова вест је, рекосмо, понајвише узнемирила присталице клуба са Драгаоа јер је управо Порто недавно санкционисан од стране УЕФА због кршења финансијског фер-плеја, па отуд и гнев навијача због расипања новца за услуге човека који баш и нема неке везе са фудбалом.

Према наводима португалских гласила, Аросо је добро познат по својим видовњачким "вештинама", кажу да сјајно прогнозира резултате утакмица и наводно је још летос ангажован да помогне екипи коју води Серђо Консеисао.

Екипа Порта је тренутно лидер првенства тек због боље гол разлике наспрам актуелног првака Спортинга, док је Бенфика трећа са четири бода мање.

Занимљиво, ово није први овакав случај неког од португалских клубова, јер је Бенфика 2017. године ангажовала извесног Доктора Арманда Нагу из Гвинеје Бисаоа да "враџбинама" допринесе титули лисабонских Орлова - коју су ови тада и освојили. Тада су из табора Порта стигле оптужбе на рачун Бенфике управо због контроверзне сарадње са поменутим афричким врачем.

(Курир Спорт)