Јелена Маћић је рођена је 26. априла 1968. године у Београду.

Једна је од пионира српске маке уп сцене на којој је више од три деценије. Покренула је своју Школу шминкања 2005. године и своје знање пренела на многе данас успешне шминкерке. У јавности је постала препознатљива по својим оштрим критичким ставовима о друштвено-политичким темама у Србији и окружењу, пише Биографија.орг. Иако је била велики критичар и противник ријалити шоу програма у Србији, гледаоци је од 2019. године гледају као водитељку у ријалитију „Парови“ на „Хепи“ телевизији. За магазин „Глорија“ писала је колумну „Trend report“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Efendic (@ninaefendic)


Стилиста и шминкерка

Београђанка Јелена Маћић више од три деценије је на јавној српској сцени. Почела је као стилиста, а касније је открила свој таленат за уметничко шминкање. За себе каже да је класично женско београдско дете које није планирало ништа да ради када одрасте, али да је била предодређена за уметност. Када је имала двадесет година, сасвим случајно, почела је да ради као стилиста. Касније је открила и љубав према шминкању. Посао маке уп уметника тада још није ни постојао на овим просторима и јавне личности су се углавном саме шминкале. Када је Јелена почела тиме професионално да се бави, имала је много посла и сарађивала је са певачицама, глумицама, креаторима и свима који су били на јавној сцени.

Од 2005. године има своју Школу шминкања којој се у потпуности посветила и повукла се са модне сцене. Њени ђаци данас раде широм Београда у разним компанијама, модним, медијским и другим кућама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv


Водитељка у ријалити шоу програму

Јелена Маћић била је препознатљива као критичар свега негативног у друштву, а у те негативне појаве убрајала је и ријалити програме. Изјашњавала се као жестоки противник таквих формата. Затим је 2018. године добила позив од „Хепи“ телевизије да ради као водитељка ријалити шоу програма „Парови“ који је прихватила.

Сви таблоди прозивали су Јелену да је погазила своје речи и сама постала део ријалитија против којег је тако жустро говорила. Маћићка је на то одговорила да је она рекла да никада не би била ријалити учесник, али да је водитељ нешто сасвим друго. У једном интервјуу је изјавила да је то први пут у последњих седам година да ју је неко назвао и понудио јој посао. На отварању осме сезоне „Парова“ први пут се појавила на малим екранима. Признала је да је имала велику трему. У улози водитељке се одлично снашла. У деветој сезони „Парова“ имала је емисију „Ноћни разговори са Јеленом Маћић“ која се емитовала од два па до пет часова ујутро. Са учесницима ријалитија разговарала је на опуштен начин о разним животним темама, а често и о оним сексуалне природе то је гледаоцима и такмичарима била једна од омиљених емисија. У тој емисији износила је отворено своје ставове и врло вешто подизала атмосферу, те градила међуљудске односе између такмичара ријалитија.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Zarubica (@marko_m_z)


Јеленини „твитови“ и статуси на друштвеним мрежама

Од када је направила профил на „Твитеру“ Јелена Маћић свакодневно кроз своје „твитове“ шаље оштре критичке поруке друштвеној заједници које дели са својим пратиоцима. Јелена каже да има право да мисли.

Приватни живот

Јелена је била у браку са фотографом Ненадом Марјановићем од којег се и развела због његове преваре. Имају ћерку Јовану која живи са њом. Са бившим супругом је остала у пријатељским односима, а коментарисала је да чак са њим прича о свом љубавном животу и да јој он зна дати добар савет. Ћерка Јелена је кренула њеним стопама и она је шминкерка. Јелена смата да ју је кћерка већ одавно надмашила у том послу.


Шминкерка тврди да је њена мајка 1965, три године пре њеног рођења, донела на свет здравог дечака, за кога јој је потом речено да је мртав.

Јелена Маћић тврди да су њеног брата украли по рођењу, а њеној мајци рекли да је мртав рођен.

Позната по бритком језику, шминкерка је шокирала јавност објавом на Фејсбуку, откривши породичну тајну.

- Моје име је... Јелена Маћић. Рођена сам 26. 4. 1968. Моја мајка је три године пре (1965, прим. аут.) родила здраво мушко дете. Рекли су јој да је мртво рођено... Чула га је да плаче. Као мајка, мајци верујем. Ја ћу брата наћи... кад-тад - написала је Маћићева на свом профилу, где су јој многи упутили подршку, а међу њима је било и оних који тврде да и сами пролазе кроз сличну ситуацију.


О разводу и односу са бившим мужем

Не знам шта је са људима. Одакле извире тај зихеризам, па им није јасно. Давно сам се једно јутро пробудила и кренула да се пакујем.

Муж: "Шта то радиш, Јелена?" Ја: "Остављам те. Настави да спаваш."

Брак сам прекинула у секунди, а нећу отказ да дам, па мора да се шалите - написала је Маћићева у једном твиту.

Јелена је својевремено позирала за часопис "Плејбој" делимично обнажена, а фотографисао ју је бивши супруг.


- Боље да њему средим да заради паре, јер их стално даје нашем детету, него некоме другом. Једино се кајем због тога што се нисам сликала скроз гола, него само допола. Следећи пут идем до краја - истакла је некада водитељка за домаће медије.

Познато ТВ лице, у више наврата је истакло, како развод није променио њен однос са бившим партнером.

- Бивши муж је пријатељ је за цео живот. Уосталом, ако дете имам са њим свака идеја некаквог паметовања је смешна - истакла је водитељка једном приликом.