Новак Ђоковић ниже успехе на "US Open" турниру, а супруга Јелена му се придружила и бодри га из меча у меч.

Његови фантастични домети у тенису се често објашњавају не само упорним тренингом и талентом већ и пажњом према здрављу која се базира на специфичној исхрани. Сам Новак је више пута одбио да се изјасни као веган или вегетаријанац. "Све су то етикете које се после погрешно интерпретирају", наводи као разлог.

Он каже да је његова исхрана "базирана на биљкама" већ дуже од четири године и да све време игра на истом, врло високом нивоу.

Новак и Јелена не користе шећер у исхрани, али наш тенисер не бежи од угљених хидрата. Углавном се његов ручак базира на пастама и нудлама, па се тако обезбеди хидратима, али је увек реч о безглутенским тестенинама.

Кад су у питању слаткиши, чувена је анегодота кад му се, после освајања турнира у Аустралији 2012. године, одједном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу, а остатак табле остао нетакнут. Али зато, увек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и две кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и семенки.

Управо ово су и састојци Јелениних колача, намирнице које увек има у фрижидеру. Дакле експериментишите и сами, саветује она - помешајте млевене орашасте плодове по укусу, додајте урме, али и кокосово уље, можда нешто од бобичастог воћа - јагоде, малине. Какао и индијски орах могу бити одлични додаци. Умесите и од смесе формирајте бомбице и оставите да се расхладе!

(Лепа и срећна)