Novak Đoković niže uspehe na "US Open" turniru, a supruga Jelena mu se pridružila i bodri ga iz meča u meč.

NJegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani. Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac. "Sve su to etikete koje se posle pogrešno interpretiraju", navodi kao razlog.

On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duže od četiri godine i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou.

Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Ali zato, uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle eksperimentišite i sami, savetuje ona - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade!

(Lepa i srećna)