Огромне суме новца додељене принцези Хаyа бинт ал-Хуссеин, полусестри јорданског краља Абдулаха, имају за циљ да осигурају њихову доживотну безбедност, а не бавити се “тешким ризиком” по њих који представља шеик лично.

- Она није тражила никакво обештећење за себе, изузев онога за њену сигурност и компензације за имовину коју је изгубила као резултат распада њеног брака - изјавио је судија, преноси Клиx.ба.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Наредио је Мухамеду да једнократно исплати по 251,5 милиона фунти у року од три месеца за Хају ради одржавања њихових британских апартмана и да јој надокнади новац за који она тврди да дугује за накит и тркачке коње, те за њене будуће безбедносне трошкове.

Суд је такође поручио шеику, који је потпредседник и премијер Уједињених Арапских Емирата, да осигура три милиона фунти за школовање Јалиле (14) и Заyеда (9).

Коначна сума, за коју неки лондонски адвокати тврде да је највеће судско обештећење које је икада одредио један енглески породични суд, мања је за половину од 1,4 милијарде фунти колико је Хаја првобитно затражила, преноси Ројтерс.

(Клик.ба)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".