Осим физичке сличности и карактеристичног начина изражавања, Зорицу и Мирјану повезује и љубав према књигама, уметности, лепој речи, а имају и исти смисао за хумор, однос према животу, родитељству. Обе имају по једну ћерку, Мирјана Милу, а Зорица Катарину. Заједнички им је и урођени оптимизам.

- Свако јутро кад отворим очи ја сам захвална Богу на још једном дивном дану, ма како он на први поглед изгледао. А онда се трудим да ми ништа не буде тешко ни мрско. Та радост живота од изузетне је важности за човеково здравље. Користим сваку прилику да будем срећна. Рецимо, док обављам свакодневне послове по кући, обавезно ђускам уз музику ‒ каже професорка Зорица Томић.

Жена која важи за једног од најпознатијих спрских културолога и социолога културе дипломирала је филозофију на Филозофском факултету у Београду, где је 1996. године и докторирала. Предаје на Филолошком факултету. Студенти је поштују и воле, али је се, није тајна, и прибојавају. Кажу да важи за „страх и трепет“ међу будућим академским грађанима.

Зорица Томић својевремено се опробала и у дипломатији, па је неко време обављала дужност амбасадора Републике Србије при Сталној делегацији Републике Србије при „Унеску“ у Паризу. Написала је неколико књига, а као и њена сестра, не бежи од јавно изговорене речи.

‒ Нема енергетских вампира, има само занетости другим стварима, али и наше неспособности да се позабавимо својим одлукама ‒ поручила је недавно приликом последњег медијског појављивања, у подкасту „Снага ума“, где је говорила о грешкама које у комуникацији најчешће правимо.

(Еспресо)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".