- Америчким држављанима се саветује да избегавају било каква велика окупљања у граду. Иако може бити мирно, ситуација се може променити брзо и непредвидиво - саопштили су из амбасаде САД.

Подсећамо, албански екстремисти, уз помоћ политичара из лажне државе Косово, организовали су протесте против посете председника Вучића у Тирани у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".

Последња информација је да ће се демонстранти поделити у две групе - једна ће покушати да пресече колону од аеродрома, у којој је председник Вучић, док ће друга протестовати испред зграде Владе у Тирани.

Према нашим изворима, организатори демонстрација су Саит Долапи, бивши организациони секретар тамошње Демократске странке и Агрон Куличај и Сали Лушај, људи од највећег поверења некадашњег председника и премијера Салија Берише.

Наши добро обавештени саговорници тврде да је Бериша лично контактирао са Рамушем Харадинајем како би на овом протесту обезбедио присуство најмање 100 особа са Косова.

Подсећамо, албански екстремисти су против председника Вучића протестовали и 2019. године, када је био у посети Тирани како би се са Едијем Рамом договорио о иницијативи "Отворени Балкан".

(Новости онлајн)