Своју супругу упознао је 1958. године у Загребу испред бившег телевизијског студија. Обоје су у то време били у браку, Габи с композитором Стипицом Калођером, с којим је остала све до 1970. године, а Арсен с Весном Матош, сестричином песника и новелисте Антуна Густава Матоша. Након што су обоје остали сами и растављени од бивших партнера, постали су љубавници, затим родитељи Матије, а месец дана након његовог рођења и брачни другови. Венчали су се 1973. године.

Фото: Д. Мишић

У браку су добили једног сина, Матију Дедића, а из првог брака легендарни музичар има ћерку Сандру Дедић.

- Имаш нашег Матију и настави даље – открила је Габи Арсенове последње речи.

Заједнички живот и брак великана музичке сцене уродио је десетинама албума и шансона уз које су одрасле многе генерације. Песме које су освојиле срца многих „Памтим само сретне дане“ и „Он ме воли на свој начин“ Арсен је написао за своју Габи.

Фото: Јутјуб принтскрин/vinyldaewo

 

Арсен је увек говорио да су они обичан пар са светлим и тамним тренуцима, али Југославија није мислила тако, они су важили за пар који је враћао веру у љубав.

-Све облике насиља нас двоје смо прошли заједно и пожар у кући, и губитак првог ђетета, и шта су њој радили, и шта су мени радили… У Габи сам нашао подршку – изјавио је Арсен у једном интервјуу и додао да му је Габи обећала да ће га до краја свом снагом штитити.

Увек је превладавала слика о љубавној идили између жене стене и ћутљивог уметника.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @foto.nostalgija

Заједно су корачали кроз живот, и приватно и пословно, били једно уз друго баш онако како су се заклели, у добру и у злу.

Габи и Арсена спојила је музика.

-Ја сам тада био тек естрадни почетник, а Габи је певала с музичарима као што је био Луј Армстронг – ни мање ни више - признао је Арсен супрузи велики успех.

Иако су се познавали од 1958. године, медији су о њиховој романси почели да пишу тек крајем седамдесетих.

Пред турнеју по СССР-у, на којој је изненада Јосипу Лисац заменила Габи Новак, сазнало се да је на помолу брак.

(Еспресо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".