Svoju suprugu upoznao je 1958. godine u Zagrebu ispred bivšeg televizijskog studija. Oboje su u to vreme bili u braku, Gabi s kompozitorom Stipicom Kalođerom, s kojim je ostala sve do 1970. godine, a Arsen s Vesnom Matoš, sestričinom pesnika i noveliste Antuna Gustava Matoša. Nakon što su oboje ostali sami i rastavljeni od bivših partnera, postali su ljubavnici, zatim roditelji Matije, a mesec dana nakon njegovog rođenja i bračni drugovi. Venčali su se 1973. godine.

Foto: D. Mišić

U braku su dobili jednog sina, Matiju Dedića, a iz prvog braka legendarni muzičar ima ćerku Sandru Dedić.

- Imaš našeg Matiju i nastavi dalje – otkrila je Gabi Arsenove poslednje reči.

Zajednički život i brak velikana muzičke scene urodio je desetinama albuma i šansona uz koje su odrasle mnoge generacije. Pesme koje su osvojile srca mnogih „Pamtim samo sretne dane“ i „On me voli na svoj način“ Arsen je napisao za svoju Gabi.

Foto: Jutjub printskrin/vinyldaewo

 

Arsen je uvek govorio da su oni običan par sa svetlim i tamnim trenucima, ali Jugoslavija nije mislila tako, oni su važili za par koji je vraćao veru u ljubav.

-Sve oblike nasilja nas dvoje smo prošli zajedno i požar u kući, i gubitak prvog đeteta, i šta su njoj radili, i šta su meni radili… U Gabi sam našao podršku – izjavio je Arsen u jednom intervjuu i dodao da mu je Gabi obećala da će ga do kraja svom snagom štititi.

Uvek je prevladavala slika o ljubavnoj idili između žene stene i ćutljivog umetnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @foto.nostalgija

Zajedno su koračali kroz život, i privatno i poslovno, bili jedno uz drugo baš onako kako su se zakleli, u dobru i u zlu.

Gabi i Arsena spojila je muzika.

-Ja sam tada bio tek estradni početnik, a Gabi je pevala s muzičarima kao što je bio Luj Armstrong – ni manje ni više - priznao je Arsen supruzi veliki uspeh.

Iako su se poznavali od 1958. godine, mediji su o njihovoj romansi počeli da pišu tek krajem sedamdesetih.

Pred turneju po SSSR-u, na kojoj je iznenada Josipu Lisac zamenila Gabi Novak, saznalo se da je na pomolu brak.

(Espreso)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".