Ђулка Сакић (88), мајка покојног певача Синана Сакића, фолк звезде, рођеног Лозничанина, тешко проводи старачке дане, како сама каже, „јер је усамљена, без дрва, која су најпотребнија, али и без много чега што би јој старост и болест учинило бар мало лакшом“.

Зима се стисла, а Ђулка, која живи у згради у центру града, без парног грејања, не зна се кад се огрејела у свом дому. Нема ни иверка, а камоли дрва. Пензија и то породична, коју је наследила од мужа Рашида, који је био војни музичар, али је, због болести, рано пензионисан, је премала. У последње време помоћи нема ни од кога.

- Док је био жив мој Синан пазио ме је, гледао и помагао као најбољи син мајку, а после њега то је чинио и мој син Аган, који, у последње време, није ту, јер има своју муку, па је у Београду - прича Ђулка.

Фото: Архив Новости

 

- Нико други јој не помаже, осим појединих комшија, међу којима је мало оних који су у нешто значајније бољем положају од мене. Хвала им, ипак, свима. Поштују ме и воле и некад то најбоље греје, посебно „срце“. Пуно је срце мајкино од Синанових успеха, популарности, славе. Пуно и препуно. Али, више је, ипак, туге. Изгубих кћер Косану, потом њега, пре мог саборца, сапатника и брачног друга Рашида, човека са којим сам изродила четворо деце. Само мајка која оваку жалост и тугу дочека зна шта је јад. Ово је непролазно, а живот, ево, тече ка деведесетој години - додаје тужна Ђулка.

Након што је објављено у каквим условима живи Синанова мајка, контактиран је челни човек Лознице, Видоје Петровић и то у тренутку када започиње посету баш времешним људима по граду и селима Јадра, са својим сарадницима. За тетка Ђулку су спремна и дрва и други поклони и потрепштине.

- Хвала до неба и вама и градоначелнику који ме је најљудскије погледао и хоће и жели да ми помогне - каже Ђулка, која зна чије је све мајке помагао њен Синан, не само у Лозници.

Зашто јој родбина не помаже, није желела да говори, одмахујући руком као да би да каже да би то било превише за старачко и напаћено срце тугом и муком.

Фото: Алекса Станковић

 

(Еспресо)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".