Аутор филма о "тренеру свих тренера" и прослављеном селектору хрватске репрезентације, који је са "Ватренима" освојио бронзу на Светском првенству у Француској 1998. године, је босанско-херцеговачки спортски коментатор Сабахудин Топалбећиревић. У емотивном документарцу, који траје око 90 минута, о Ћири говори 30 саговорника, међу којима и бивши репрезентативци Хрватске Давор Шукер, Роберт Јарни, Горан Влаовић и Аљоша Асановић, играчи Динама из 1982. Марко Млинарић, Маријан Влак, Стјепан Деверић, али и босанско-херцеговачки репрезентативци Един Џеко и Миралем Пјанић, као и многи други.

Блажевић је открио да је две година одбијао да сними филм.

Фото: Н. Параушић

 

- Две године сам га молио да не ради тај филм. Сматрао сам да има много важнијих од мене, али како сам схватио да идем крају, рекао сам му рекао, пре него што "кихнем", ајмо да направимо овај филм - објаснио је Блажевић.

- Стар човек тако лако заплаче, ја се не дам, али сузе саме цуре - додао је "тренер свих тренера"

- Желим да се захвалим играчима који су уз мене крчили фудбалски пут, они су не само великани, него и господа. Изузетно су представљали своју домовину - истакао је Блажевић.

Фото: Н. Параушић

 

- Не жалите за мном, мени су дани одбројани, ја то знам, Ја одлазим да средим екипу анђела - казао је Блажевић.

Редатељ Сабахудин Топалбећиревић је истакао да жали што због епидемије није могао да оде у Кину и Иран где је Блажевић такође радио.

- Одушевљен сам емоцијама које сам успео да извучем из Ћире. Није га било лако наговорити. Био сам упоран, али не и досадан. Дивна је то и емотивна прича једног човека које је било тешко ставити у један филм. Он је један геније и била је привилегија радити са њим - казао је аутор филма додавши да је у припреми и документарни филм у седам наставака.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".