Autor filma o "treneru svih trenera" i proslavljenom selektoru hrvatske reprezentacije, koji je sa "Vatrenima" osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, je bosansko-hercegovački sportski komentator Sabahudin Topalbećirević. U emotivnom dokumentarcu, koji traje oko 90 minuta, o Ćiri govori 30 sagovornika, među kojima i bivši reprezentativci Hrvatske Davor Šuker, Robert Jarni, Goran Vlaović i Aljoša Asanović, igrači Dinama iz 1982. Marko Mlinarić, Marijan Vlak, Stjepan Deverić, ali i bosansko-hercegovački reprezentativci Edin DŽeko i Miralem Pjanić, kao i mnogi drugi.

Blažević je otkrio da je dve godina odbijao da snimi film.

Foto: N. Paraušić

 

- Dve godine sam ga molio da ne radi taj film. Smatrao sam da ima mnogo važnijih od mene, ali kako sam shvatio da idem kraju, rekao sam mu rekao, pre nego što "kihnem", ajmo da napravimo ovaj film - objasnio je Blažević.

- Star čovek tako lako zaplače, ja se ne dam, ali suze same cure - dodao je "trener svih trenera"

- Želim da se zahvalim igračima koji su uz mene krčili fudbalski put, oni su ne samo velikani, nego i gospoda. Izuzetno su predstavljali svoju domovinu - istakao je Blažević.

Foto: N. Paraušić

 

- Ne žalite za mnom, meni su dani odbrojani, ja to znam, Ja odlazim da sredim ekipu anđela - kazao je Blažević.

Redatelj Sabahudin Topalbećirević je istakao da žali što zbog epidemije nije mogao da ode u Kinu i Iran gde je Blažević takođe radio.

- Oduševljen sam emocijama koje sam uspeo da izvučem iz Ćire. Nije ga bilo lako nagovoriti. Bio sam uporan, ali ne i dosadan. Divna je to i emotivna priča jednog čoveka koje je bilo teško staviti u jedan film. On je jedan genije i bila je privilegija raditi sa njim - kazao je autor filma dodavši da je u pripremi i dokumentarni film u sedam nastavaka.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".