На територији целе Србије регистровано је више кварова на дистрибутивној мрежи због чега је већи број домаћинстава остао без струје, а министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изразила је очекивање да ће сви кварови бити решени у наредних дан или два.

Електродистрибуција Србије је саопштила да је тренутно око 55.000 корисника без напајања електричном енергијом, што је око 1,54 одсто укупног броја корисника дистрибутивног система.

Најтежа ситуација је и даље у деловима Колубарског, Златиборског, Мачванског и Моравичког управног округа.

У Новој Вароши је проглашена ванредна ситуација, а председник те општине Радосав Васиљевић рекао је за Танјуг да су наноси у појединим селима и до метар и да школе у Божетићима и Јасенову не раде.

"Наше екипе су на терену, али не можемо све да постигнемо и потребно нам је ангажовање додатне механизације", навео је Васиљевић.

У Ариљу су на неким локацијама сметови висине и преко метар. Председник те општине Предраг Маслар рекао је да не искључује могућност да прогласе ванредну ситуацију уколико снег настави да пада.

"Морамо да водимо рачуна о многим аспектима, пре свега о становништву будући да на доста локација имамо деце, старих и немоћних људи", рекао је Маслар за Танјуг и додао да је због снега јутрос око 2.900 житеља било без струје и да електричари не могу да приђу до трафостаница.

У Лучанима је други дан за редом две трећине општине без струје и обилне снежне падавине узроковале су ломљење грана и растиња поред пута које је падало на жице нисконапонске мреже и далеководе.

У тој општини проглашена је ванредна ситуација, а додатна бојазан надлежних је могућност да у наредних неколико часова висинска села остану без воде, док више од 4.000 људи у том делу нема струје.

И 3.400 домаћинстава у Ивањици је и даље без струје, као и део становништва општине Љубовија, која је увела ванредну ситуацију, преноси РТС.

Сви сеоски некатегорисани путеви у тој општини су у прекиду, а надлежним службама посао отежава хиљаде палих стабала која онемогућавају механизацији да прође.

Електродистрибуција Гуча ангажовала је све своје екипе и у помоћ су дошле екипе и из Краљева.

Без струје је и 2.300 домаћинстава у девет села у Поцерини, а проблема са снабдевањем електричном енергијом има и у Метковићу, Грушићу, Десићу, Милошевцу, Криваји, Букору, делу Варне и Дворишта.

Како РТС преноси, неприступачан терен отежава рад надлежних служби, а путеви се чисте по приоритету, где проблема има на локалним саобраћајницама.

Изузетно мокар снег који се ледио, направили су проблеме у допреми угља због којих су заустављени поједини блокови у Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу.

В.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић поручио је да би та београдска општина требала најкасније до после подне да добије грејање.

У Београду у коме је током јучерашњег дана био иземењен рад 45 линија градског превоза, као и 20 приградских и локалних линија, сада је боља ситуација.

Све улице првог реда су очишћене, коловози су мокри, посути сољу и без поледице, рекао је за Танјуг директор ЈКП "Београд-пут" Иван Тејић.

Он је оценио да на саобраћајницама нема више застоја и гужви, него што је то уобичајено.