- Нови сој коронавируса омикрон је дошао у више од 60 земаља. У нашој земљи још увек нема потврђених случајева, али то не значи да вирус није ту - истакао је Кон гостујући на ТВ Прва.

Кон је нагласио да није прошло довољно времена од настанка нове варијанте корона вируса да би се детаљно знало о њеним одликама.

Број новозаражених у Србији се смањује, а очекује се и наставак ток пада, рекао је Кон.

- Јуче је забележено мање од 1.000 новозаражених, неће бити тако малих бројева, али можемо очекивати око 1.500 дневно оболелих. Ситуација је далеко од повољне, али оно што је битно да је тренд побољшање, то је добро - закључио је епидемиолог.

Предраг Кон апеловао је на све грађане да приме и трећу дозу вакцине, с обзиром на то да је она неопходно и најделотворнија у борби против новог соја.

Кризни штаб сматра да би увођење ковид пропусница на 24 сата била добра одлука јер су се претходни резултати везани за пропуснице показали као добри.

Ближи се прослава Нове године, а епидемиолог то истиче као огроман изазов.

- Тресемо се од забринутости због Нове године, врло сам скептичан. Нова година је огроман изазов. Сви волимо да попијемо, олабавимо пажњу и то је тренутак када вирус креће да се шири - навео је Кон.