О богатству витамина и минерала који се садрже у овој коровској биљци, пола килограма коприва има три пута више провитамина А од дневне потребе људског организма. Поређења ради, у 10 грама спанаћа има 10 милиграма калцијума и 8 милиграма магнезијума, а 10 грама коприве садржи чак 290 милиграма калцијума и 86 милиграма магнезијума.

Чај против опадања косе

Чај од коприве је један од најбољих природних лекова против опадања косе. Коприва делује тако што храни корен длаке витаминима и минералима који подстичу бржи раст косе. Осим тога, коприва је одличан природни лек који код решавања перути, а за разлику од агресивних шампона, коприва не делује иритирајуће на кожу главе. За потребе јачања косе, чај од коприве се може користити свакодневно. У врло кратком периоду коса постаје сјајнија, свиленкастија, знатно гушћа, али и здравија.

Скувајте неколико свежих листова коприве. Одаберите ону која је расла што даље од улице, односно на изолованим природном терену. Чај је потребно припремити као и било који други чај. Једино на што треба да се обрати пажња је количина, јер је за прање косе потребно најмање два литра чаја. На једну чашу воде иде једна кашичица сувих листова коприве.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Životna sila

 

 

Након што сте скували чај, оставите га да одстоји најмање 45 минута, потом га процедите и оперите косу. Чај је потребно лагано умасирати у косу, почевши од корена косе. Косу након масаже можете умотати у врећицу или фолију како би се хранљиви састојци задржали на коси и како би продрли што дубље у корен косе.

(Стил)