Условни престанак радног односа значи да им је дат рок у оквиру којег не смеју направити никакву другу повреду радне дисциплине, али одлука још није коначна јер све странке у поступку имају право на жалбу другостепеном дисциплинском суду у седишту Министарства, преноси Хина.

Тројица полицајаца још се неће моћи вратити на посао јер су поцетком октобра, кад се у јавности дознало за тај слуцај, удаљени с дужности до окончања дисциплинског поступка.

С дужности су удаљени 8. октобра и против њих покренут је дисциплински поступак након што је у медијима објављен снимак на којој маскиране особе одевене у делове полицијске униформе туку мигранте на граници с БиХ.

Директор полиције Никола Милина тада је известио да су тројица полицајаца удаљени с дужности и да против њих следи дисциплински поступак, а након што је радна група открила да су на снимку службеници интервентне полиције.

Њихово понашање оценио је као тежу повреду службене дужности која озбиљно штети угледу полиције. Тада је утврђено да је реч о тројици полицајаца који су "поступали" у радно време, а тек треба утврдити зашто нису носили прописане униформе, казао је Милина.

Везано уз наведени догађај спроводе се и увиђаји.