- Разговарали смо прилично дуго, детаљно о свим тим темама, више од два сата. Желим да нагласим да је разговор био веома отворен, садржајан и конструктиван. Надам се да и америчка страна тако оцењује резултате нашег састанка. Имамо могућност да наставимо тај дијалог. Чини ми се да је то најважније - оценио је руски лидер.

Путин је такође саопштио да ће Русија и Америка формирати заједничку структуру за решавање безбедносних питања.

- Договорили смо се да ће бити формирана заједничка структура која ће се тиме професионално бавити - рекао је руски лидер, истакавши да ће Русија припремити своје предлоге у сфери безбедности наредних дана и да ће их проследити америчкој страни на разматрање.


Подсетимо, разговор Путина и Бајдена одржан је у уторак у формату затворене видео-конференције и трајао је око два сата. Након тога, амерички Стејт департмент је саопштио да се Москва наводно и даље „спрема да нападне Украјину“. С тим у вези, заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд изјавила је у уторак да САД са својим савезницима разматрају опцију потпуне изолације Русије од међународног финансијског система у случају „инвазије на Украјину“. Поред тога, она је оценила да руски председник Владимир Путин настоји да обнови Совјетски Савез.
 

(Спутњик)