- Владимир Путин је нагласио да је недопустиво усмеравање одговорности на Русију, јер је НАТО тај који чини опасне покушаје како би искористио територију Украјине за изградњу свог војног потенцијала у близини руских граница - наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.


Кремљ, који је пре данашњег састанка поручио да не очекује никакве помаке, негирао је да има намеру да нападне Украјину и нагласио да су руске трупе одбрамбене, а Путин и Бајден су се сложили да њихови тимови прате ситуацију.

Два председника су разговарала и о билатералним односима, а Путин је оценио да је сарадња две земље ''у незадовољавајућем стању''.

- Стране су разговарале о билатералним питањима, а сарадња и даље остаје у незадовољавајућем стању - наводи се у саопштењу Кремља.

Према саопштењу, председници Русије и САД разговарали су данас и о спровођењу одлука донетим током руско-америчког самита у Женеви у јуну.

- Лидери сматрају да је важно сачувати дух Женеве током бављења проблемима и питањима између две државе у будућности - саопштено је из Кремља.

Према саопштењу Беле куће, амерички председник Бајден рекао је данас руском колеги Путину да је Запад забринут да ће Русија напасти Украјину и упозорио на „снажне економске и друге противмере“ које би уследиле ако Москва започне војни сукоб.

Двојица лидера одржала су данас видео састанак који је трајао више од два сата, током којег су разговарали о Украјини и другим споровима у америчко-руским односима.