На почетку разговора, Окановић је описао симптоме које је осећао, и открио да је после сваког оброка осећао болове, а због желудачне киселине му се и глас променио.

- Највећи проблем ми је био када једем. После неких сат времена, осећам бол и почнем да подригујем. То је подригивање на 20 секунди и то баш непријатно подригивање - испричао је глумац и додао да је себе терао на повраћање, како би олакшао тегобе.

Фото: РТС принтскрин

 

Када је стигла права дијагноза, заказао је операцију коју је потом морао да одложи јер је био позитиван на корона вирус. Крајем децембра 2020. године успешно му је обављена интеревнција.

- Мој глас се дуго мењао и кроз причу са доктором, закључили смо да је могуће да је киселина утицала на то - испричао је.

Фото: РТС принтскрин

 

Доктор који га је оперисао, др Огњан Скробић објаснио је зашто долази до овог здравственог проблема.

- Постајемо све дебљи, оброци су нам све обилнији, па између осталог страда желудац. Нормално је да се наш желудац испразни од сат до сат и по након оброка. Али код људи са типом киле какву је имао глумац, то не може да се испразни данима. Део садржаја се поврати, а део успе некако да прође. Када ово траје дуго, желудац почиње да пати, људи мршаве, хронично губе гвожђе и долазе нам са тешким анемијама - објаснио је доктор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".