Душка Вучинић је практично је заштитно лице нашег преноса "Евровизије" и по томе је јавност најчешће препознаје.

Оно што мало људи зна јесте да је новинарка и водитељка РТС-а  почела као стјуардеса, а онда се приземљила на телевизији.

- Стјуардесе неретко имају дозу страха од персерке. Највећи "грех" у авиону је да ти се поцепају чарапе, зато свака стјуардеса мора да има неколико пари са собом. Видиш, мени се на првом лету десило да нисам закочила колица и она су кренула да јурцају. Трчала сам за њима, не само да сам поцепала чарапу него сам сломила и штиклу. Путници су аплаудирали и смејали се. Погледала сам персерку и тај поглед ћу памтити до краја живота. Молила сам бога да ми неко само дода падобран, да скочим и нестанем, рекла је Душка једном приликом за "Курир".

Фото: Б. Данилов

 

 

Душка је поносна Београђанка, што је једном приликом посебно истакла:

- И по мами и по тати сам београдско дете, иако многи мисле да сам Црногорка.

Телевизијску каријеру започела је 1990. године на Трећем каналу РТС-а. Радила је као новинарка, водитељка и уредница бројних успешних емисија попут "Водићу те само реци где", "Звезде и понека псовка", "Поново ради биоскоп", "Кажи ако смеш", "Мама, тата и ја"...

Из брака са Срђаном Лучићем водитељка има сина Алексу, а својевремено, говорећи о њему у јавности, новинарка је истакла да наследник завршава пилотску академију.

Фото: А. Станковић

 

 

Подсетимо, од 2004. године Душка је српска коментаторка "Евровизије" и препознатљива је по својим често саркастичним коментарима. Такође је била српски коментатор "Дечје песме Евровизије" од 2006. до 2010. године.

БОНУС ВИДЕО: