Вечерас се одржава прво полуфинале Евровизије 2024, на ком ће се Србија представити са песмом "Рамонда" коју изводи Теyа Дора, а мало ко зна због чега Босна и Херцеговина већ неколико година не учествује на овом такмичењу.

- БХРТ је тренутно под санкцијама трећег степена с ЕБУ-ом – што значи да више немају приступ било каквим активностима или услугама ЕБУ-а, потврђено је раније за Бљесак.инфо из Комуникацијског тима ЕБУ-а.

- Не желимо откривати износ дуга, али он је резултат чланства БХРТ-а у ЕБУ-у у целини, а не само њиховог учешћа на Еуросонгу, казали су из ЕБУ-а.

Фото: Профимедиа

 

 

Теyа Дора наступа 2. на Евровизији 2024

На Евровизији 2024 Србију представља Теyа Дора са песмом "Рамонда", а према прогнозама кладионица наша представница ће проћи у финале.

Фото: АТА имагес

 

 

Теyа Дори на кладионицама предвиђају 23. освојено место у финалу Евровизије 2024, док је у првој полуфиналној вечери на 10. месту.

Како ће се из два полуфинала у велико финале пласирати по 10 најбољих земаља, према прогнози кладионица и наша земља ће се пласирати у велико финале.

За евровизијски трофеј ове године боре се представници из 37 земаља.

Из два полуфинала у велико финале пласираће се по 10 најбољих земаља, а директно су се у финале пласирале земље такозване „велике петорке“ – Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, као и земља домаћин Шведска.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: