Дуваће слаб и умерен, западни и северозападни ветар. Јутарња температура од девет до 16 степени Целзијусових, а највиша дневна од 24 до 27 степени.

У Београду променљиво облачно и топло време. Пре подне са сунчаним интервалима, а после подне и увече нестабилно на ширем подручју града са локалном појавом кише или краткотрајних пљускова са грмљавином. Дуваће слаб и умерен, западни и северозападни ветар. Јутарња температура кретаће се од 14 до 16 степени Целзијусових, а највиша дневна око 27 степени.

"Локални плјускови са грмлјавином на подручју Србије поново се очекују од данас после подне. Од сутра до краја неделје мало свежије са дневним температурама од 19 до 24 степена. Сутра и у четвртак ће краткотрајни плјускови са грмлјавином бити најучесталији па се очекују у већини места, а локално ће бити праћени ситним градом и количином падавина већом од 20 мм за кратко време. Од петка више сунчаних сати, а падавине ће постати ређа појава", стоји у најави РХМЗ.

РХМЗ издао је рано јутрос упозорење због временских непогода које се очекују.

"У среду и четвртак нестабилно време местимично са кишом и краткотрајним плјусковима са грмлјавином, а понегде у југозападним, централним и источним крајевима Србије и са краткотрајним временским непогодама праћеним суградицом и градом, а локално и великом количином падавина (већом од 20 мм за 3 х) за кратко време", упозорио је РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У целој Србији данас је на снази жутиметео аларм због грмљавине, док је у Бачкој, Банату, Срему, западној и југозападној Србији ово упозорење на снази и због кише.

Жути метео аларм значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.