- Имаћемо три кишна дана, а од петка и за викенд углавном суво и свежије време - написао је Ристић на свом Фејсбуку профилу уз детаљне мапе како ће киша постепено обухватати Србију.

У ноћи између среде и четвртка више падавина

Како даље најављује метеоролог Ристић, изгледи за више кише очекују се од среде поподне, и прелиће се на ноћ између среде и четвртка, као и на четвртак током дана.

- Као да се понавља ситуација од прошле недеље. Чак су и температуре сличне. Изгледа за више кише биће у среду поподне, као и у ноћи између среде и четвртка, као и четвртак током дана. Запад и север Војводине биће са много мање падавина, док се највише кише очекује око Београда и јужно од Београда - објашњава Ристић.

На мапама се лако може уочити где ће бити више, а где мање кише.

Могућа појава града и непогода

Јачи локални пљускови, као и појава града и непогода са грмљавином могући су и у уторак и у среду.

- У уторак ће непогоде захватити Златиборски округ и западну Србију, а у среду поподне може свуда да загрми. Највеће су шансе да то буде у Мачви, Срему и делу Бачке и Баната - најављује метеоролог Иван Ристић.

Цела Србија под метеоалармом у уторак и среду

За 7. мај на снази је жути метеоаларм за целу Србију. Метеоролози упозоравају на пљускове и грмљавину.

Локални пљускови са грмљавином на подручју Србије поново се очекују од уторка после подне, а од среде и мало свежије, најава је РХМЗ-а.

Локални плјускови са грмлјавином на подручју Србије поново се очекују од сутра после подне. 
Од среде, 08. маја, па до краја неделје, 12. маја, биће мало свежије са дневним температурама од 19 до 24 степени.
Средином седмице (у среду и четвртак) ће краткотрајни плјускови са грмлјавином бити најучесталији па се очекују у већини места, а локално ће бити праћени ситним градом и количином падавина већом од 20 мм за кратко време. 
Од петка, 10. маја, биће више сунчаних сати, а падавине ће постати ређа појава

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: