Маринко Роквић, легенда народне музике и омиљени певач многих боема, имао је веома занимљив љубавни живот. Међутим, један је од ретких људи на естради који стао иза свега што је радио, те је без поговора признао и ванбрачног сина којег је добио из романсе са Милом из Сарајева. У међувремену се оженио, не знајући са сигурношћу да је добио наследника, а баш тада главну улогу у свему преузима супруга Славица.

Наиме, управо она је инсистирала да се први Маринков син Дарио виђа са својом браћом Марком и Николом, те је увек подвлачила да морају бити сложни и ту једна за другог.

Са друге стране, Мила се никада није експонирала у јавности, али је делила мишљење са Славицом, те у породици и данас влада хармонија.

Иначе, Маринко је 1980. године имао авантуру из које је рођен његов најстарији син Дарио. Певач је веома ретко говорио у јавности о свом приватном животу, те се само једном осврнуо на краткотрајну романсу из које је добио првенца.

Фото: ATA имагес/Инстаграм принтскрин/rokvic.slavica

 

 

- То се десило... Мислим десило се како се десио. Он се родио из неког, да кажем, сусрета. То није била веза нити забављање, па ја једноставно нисам био сигуран да је дете моје. И зато сам рекао да ми је тад била та памет ја бих одмах отишао и проверио. Међутим, младост, лудост... Ја тад нисам био ни ожењен - испричао је Маринко својевремено.

Потом је стао на луди камен са Славицом, а судбоносно "да" су изговорили 1984. године. У браку су добили двојицу синова Марка и Николу, а обојица наследника су кренула очевим стопама.

Славица је добила велику подршку и симпатије јавности када је наговорила Маринка да призна Дариа, а данас су браћа нераздвојна, те и чињеница да живе на различитим континентима њихов однос не може да поремети.

- За то што смо овакав “тројац” можда је најзаслужнија њихова мајка Славица. Водила ме је са њима на летовање, на Маринков новогодишњи наступ... Свака јој част, неко други ме не би тако прихватио - истакао је.

Дарио је од малих ногу био и у одличним односима са оцем, баш попут и његове мајке Миле.

Фото: АТА имагес

 

 

– Ја сам имао супер детињство, док се није заратило у Сарајеву. Онда нам је било мало тешко, али све је то живот. Знао сам одавно да ми је отац певач, слушао сам његову музику на касетама. Углавном смо Маринко и ја увек били у контакту, а наставили смо да се чујемо и када сам се преселио у Канаду 1995. године – причао је једном Дарио, описавши и први сусрет са Роквићем:

- Мама ми је рекла да идемо да упознам оца. Био сам узбуђен, било је лепо. Када смо се угледали, он ме је загрлио и пољубио. Следећи пут смо се видели у Београду, када сам имао девет година, тада сам се већ мало опустио - објаснио је.

Са Маринком је развио, такође, близак однос. Иситче да је од њега наследио то што је изузетно вредан, али не и таленат за певање.

- Био је јако поносан на све нас, шта смо постигли и како смо добри родитељи према нашој деци. Велика је ствар што смо блиски. И моја, Маркова и Никоилна деца су блиска. Синови не слушају Маринкове песме, јер не говоре српски, али су свесни да је њихов деда био велика звезда - рекао је Дарио и додао:

– Моја мама је дивна жена и увек се трудила да ми приушти и више него што је могла. Волео бих да су Никола и Марко одрасли са мном и да смо ближе, ипак, Канада није баш близу. Али, таква је судбина. Добро је што сада технологија напредује и можемо да се гледамо – причао је Маринков син за медије.

Дарио и данас живи и ради у Канади, где је основао и породицу. У браку је са заносном Португалком Надиом, која му је подарила два сина: Ромеа и Матеа.

Фото: АТА имагес

 

 

И тестамент Маринка Роквића је одушевио многе, јер је његова последња жеља била да његова деца Дарио, Марко и Никола наставе да живе у миру и слози, те је сву имовину поделио на равне части.

– Маринко је с једне стране био велики враголан, а с друге велики господин, али породица му је била на првом месту. Синове никад није раздвајао. Сву тројицу је неизмерно волео. Пружио им је све што је могао, а оно што је стекао током живота и богате каријере поделио је на равне части. Ниједан син није закинут, што би се рекло, ни за љубав, пажњу, а ни за некретнине и финансије које је оставио иза себе. Он је био свестан да је болест опасна и да узима маха, па је с децом отворено разговарао о свему и уз договор су расподелили да сви у породици буду задовољни. Није желео да оде а да за собом остави синове који ће да се свађају око имовине - рекла је једном приликом певачица која је блиска породици Роквић.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: