Никола Роквић је на својеврсно ходочашће пут Грчке кренуо са хуманим разлогом - да помогне превасходно деци оболелој од рака.

Он је основао фондацију "Породица" и на овом путу прикупљаће децу за дечију онкологију, а како је открио, за пет дана прикупљено је пет милиона динара.

Никола сваког дана пређе око тридесет километра, а са њим на путу су и три пријатеља који возе камп приколицу где спавају наредних месец дана.

Роквић се сада огласио на Инстаграму где се усликао са пријатељима и открио детаље ове мисије.

 

 

- У самом припремном периоду за ову мисију, морао сам да припремим доста ствари, са једне стране дух и тело као и ментални рад а са друге стране фондацију, контакте са потенцијалним донаторима али исто тако и један велики терет за овај вид подвига а то је медијска присутност и то што сам јавна личност! То су две крајности које сам морао да уклопим и помирим, зарад вишег циља - написао је певач.

- Много људи ми је помагало у процесу припреме! Увек сам говорио да човек не може без човека, без свог ближњег, без своје породице! Моји ближњи на овој мисији су моја браћа, сјајни људи, који ме сваки дан испраћају, чекају на дневном циљу, дочекују… Браћа која су жртвовала својих месец дана живота да помогну! Као у причи о добром Самарјанину, када питају Господа ко је наш ближњи… Ближњи је онај који нам несебично помаже, који не прави разлике, поделе и не поставља границе у Љубави! Моји ближњи Блашко Гаврић, Александар Слијепчевић и Младен Тришић! Хвала вам у вечности! - поручио је Роквић.

БОНУС ВИДЕО: