Подсетимо, тело 14-годишњег Вање, која је нестала 27. новембра, пронађено је 3. децембра код Скопља. Првооптужени за отмицу и убиство је Љупчо Палевски-Палчо, који чека екстрадицију из Турске, док су Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски у притвору у Скопљу.

У притвору је и Вањин отац, оптужен да је помагао осумњиченима у извршењу отмице дајући им информације о кретању своје ћерке, пише Телма.мк. На предлог надлежног тужиоца укинут је притвор Стефану Димовском, возачу Љупча Палевски-Палча, који је осумњичен да је помагао у бекству. 

Димовском су изречене мере предострожности - забрана напуштања боравишта, одузимање путне исправе и обавеза да се појави пред судом. Иначе, полиција је приликом потраге за Вањом пронашла тело 74-годишњег пензионера Панча Жежовског. Касније се испоставило да су два убиства повезана и да су за њих осумњичене исте особе.

Фото: МУП Македоније

 

Хтели да изнуде новац од мајке?

Након хапшења, министар унутрашњих послова Оливер Спасовски изјавио је да је Вањин отац осталим осумњиченима рекао када и како ће Вања изаћи из куће како би организована група на челу са Палевским изнудила новац од Вањине мајке.

Према полицијским сазнањима, Вањина мајка је продала стан и управо су та средства била мотив за изнуду. Спасовски је навео да је Палевски организатор убиства.

Отмичари су Вању отели аутомобилом који су претходно украли из Жежовског. 

БОНУС ВИДЕО: