Никола Јокић је једна од највећих спортских и, свакако, српских звезда на свету, али иако је он освајач НБА прстена пажњу јавности неретко му украду браћа.

Најстарији брат Страхиња синоћ је доспео у жижу јавности када је на утакмици између Денвер Нагетса и Лос Анђелес Лејкерса физички насрнуо на једног навијача.

На друштвеним мрежама се појавио и снимак немилог догађаја.

НБА лига најавила је истрагу тог догађаја, те ће се у наредним данима знати и епилог.

Страхиња и Немања Јокић и раније су знали да скрену пажњу на себе жустрим навијањем, као и стасом, а кошаркаш истиче да верује да не би био толико успешан да нема браћу уз себе.

– Не само ц́ерка, моја жена је ту такође, била је уз мене од првог дана, чак и у Београду. Ту је и мој брат који живи са мном. У ствари, сви смо живели заједно у једном тренутку, па је то био циркус. Али они су сви део мог живота. Много значи, а без њих не бих био овде 100 посто – рекао је Никола недавно.

Фото: Профимедиа

 

 

О браћи Јокић стално се прича због њиховог ватреног навијања за Николу, окршајима с онима који се огреше о њега и жара с којим славе његове успехе, а пажњу највише привлачи најстарији од браће Јокић.

Страхиња Јокић врло је вољен и популаран у Денверу, где браћа живе већ неко време јер Никола наступа за тамошњи клуб. Рођен је 1982. године, а и сам се бавио кошарком.

– Страхиња игра кошарку, није тако талентован, али мрзи да губи – рекао је једном приликом Никола Јокић, а медији су писали да је он окончао спортску каријеру због проблема с леђима.

Фото: Профимедиа

 

 

Како је испричао Николин агент Мишко Ражнатовић, одушевљава га читава ова породица, а Страхиња је имао важну улогу у њиховим првим контактима.

– Када смо први пут успоставили контакт, отишао сам у Сомбор, нашао породицу играча и причао са њима. Та породица је сјајна, веома стабилна, старомодна српска породица, која заиста веома добро брине о деци. Били су веома срећни зато што је тако велика агенција заинтресована за клинца који, узгред речено, никад није био на тренингу првог тима. И прихватили су да приступе агенцији, али хтели су да мене виде – рекао је Ражнатовић.

– Два дана касније су дошли, разговарали смо, створила се веома добра хемија. Посебно када је у питању Страхиња, његов старији брат, он је био ту. У том моменту је био веома важан за ту одлуку и за многе друге одлуке. И у Србији му је веома помогао да помогне то што јесте, а било је веома тешко – присетио се он.

 

 

Како се писало пре неколико година, Стахиња је 2019. имао проблема са законом, када је осумњичен за насиље над једном женском особом.

Потом је оптужен за напад другог степена и на крају се изјаснио кривим по две тачке и добио је одложену казну, односно неће се суочити ни са каквом казном све док поштује правила ненадзиране условне казне. Тада му је суд дао 3. фебруар 2022. године као рок после ког је одбачен поступак против њега.

 

 

Он не експонира много свој приватни живот, а неко време је у кошаркашким халама на Николиним мечевима виђан у друштву девојке.

БОНУС ВИДЕО