Ових дана против њега је подигнута оптужница у којој се наводи да се све догодило још у априлу 2021. године око 17 часова. Истрага је покренута и против другог полицајца који је тог дана био са колегом, али против њега није било доказа.

Према оптужници, Нино је у дворишту породичне куће у Загребу тражио од Стевана Ј. да види његову личну карту, иако је заправо требало да легитимишу другу особу, Стевија О. из суседне куће.

Након што им је Стеван Ј. рекао да је Стево, и са муком, с обзиром на то да је слепа и наглува особа , кренуо у правцу улазних врата куће како би донео своју личну карту, они су употребили средства принуде, најпре га грубо ухватили за рамена, окренули према себи, повукли за десну руку и кошуљу с предње стране.

Комшије у шоку

Одвукли су га према дворишту, за то време је пружао отпор, након чега га је окривљени полицајац, да би га савладао, иако је имао крхко тело, ударио ногом у предњу кост десне ноге , оборио на под на стомак и притиснуо га на земљу свом тежином држећи обе руке лисицама на леђима.

Након тога су га одвукли до аутомобила како би га одвезли у службене просторије, услед чега је Стеван Ј. задобио повреде у виду огреботине коже на левом лакту и прелома спољне стране горњег краја, након чега је уследио мањи излив у коленском зглобу“, наводи се у оптужници.

Полицајац се током истраге бранио да није било претеране силе и ударања , већ да је био савладан јер је бежао и пружао се отпор. Каже да нису знали да је слеп, нити да је заправо погрешан Стево. Полицајац и даље ради у полицијској станици у Загребу.

Међутим, његов исказ су демантовали бројни сведоци који су видели шта се дешава и били шокирани бруталношћу полиције према комшији Стеви. Његова сестра, иначе непокретна, викала је из куће да јој је брат слеп и да се зове Стеван Ј., али то није помогло.

Рекао им је да је Стево, али не онај кога траже. Каже да се опирао јер је хтео да им донесе легитимацију да им докаже да нису у праву, али није успео јер су га вукли и тукли.

Весела и позитивна особа

- Одвојио сам се да поново одем по личну како су тражили. У том тренутку ме је један од њих ударио у предњу кост десне ноге у потколеницу, од чега сам шепао. Налетели су на мене и поново почели да ме гурају ка средини дворишта. Онда су ме оборили и почели да ударају ту исту ногу - рекао је Стеван.

Током увиђаја сведочило је неколико комшија и пролазника . Кажу да не могу да верују шта се догодило слепом човеку који је био добар као хлеб.

- Стеван је иначе добродушна особа и весела, позитивна особа. Познајем их дуги низ година, Сњежана ми је другарица од детињства, а преминула је после овог догађаја који ју је веома потресао, као и њен живот пре тога. Стеван је сада сам, а обоје су инвалиди.

- Пошто је полиција одвела Стевана, вратили су га после два-три сата . Дошао сам да му помогнем - нагласио је Стеванов комшија.

(Даница.хр)

БОНУС ВИДЕО: