Радонића су неидентификована лица напала у једном парку где је Хрват вежбао после победе над Пољаком Патриком Боруцким и пласмана у четвртфинале.

- Изашао сам из хотела у којем смо били смештени на трчање и да вежбам у једном парку, али са леђа ми је пришао тип говорећи: "Да видим како ти то радиш", док су ме двојица његових помагача опколила. Нисам био сто посто сигуран да ли један од њих има нож, па сам се измакао и прошао поред овог. Док сам се кретао изврнуо сам ногу…

Нисам претрпео ни један ударац, али сам "срушио" ногу и завршио у Хитној помоћи. После сам провео добар део дана у полицији - рекао је Радонић за "Слободну Далмацију" и додао:

- Натекла ми је нога, не могу да се ослоним на њу. Да је борба за пет дана, могао бих ући у ринг, овако тешко. Нисам то очекивао. То су вероватно били неки хулигани и наркомани који се окупљају у том парку, како су ми после рекли у полицији.

Радонић ће највероватније због овога морати да преда четвртфинални меч, а у његовом клубу Сплиту су бесни због оваквог развоја догађаја.

- Ово је срамота! Очекујемо брзу реакцију Хрватског боксерског савеза и Министарства спољних послова. Да се ово игром случаја догодило неким српским спорташима у Сплиту или Загребу, све би се подигло на ноге у Хрватској и Србији. Зар није тужно да један млади спортиста не може да изађе пола сата из хотела у оближњи парк, нормално обучен без икаквих ознака на себи, а да на крају мора да страхује хоће ли га неки хулиган избости ножем? Каква је то организација? - упитао је Звонимир Гиљановић из тог клуба.

Европско првенство у Београду је почело 18. априла и трајаће све до 28.

БОНУС ВИДЕО: