Роквић је на својеврсно ходочашће пут Грчке кренуо са хуманим разлогом - да помогне превасходно деци оболелој од рака.

Певач се сада огласио на Инстаграму, поручио је да је првог дана прешао 33,5 километара, а да му је циљ да скупи 200.000 евра за реновирање Дечје онкологије и куповину апарата за дијагностивиковање канцера мозга код деце.

- Драги људи, желимо да вас обавестимо да смо Никола и ја основали фондацију под називом "Породица" која ће се бавити очувањем традиционалних вредности и породице - као институције и као светиње. Фондација ће помагати многодетним породицама, угроженој, талентованој и болесној деци, а наша прва мисија ће бити помагање педијатријској онкологији. Наша жеља је да заједничким снагама прикупимо неопходна средства за куповину апарата који ће помоћи у дијагностификовању канцера мозга код деце, као и реновирању дела Дечје онкологије. За то нам је потребно 200.000 евра, а ја ћу са овог светог места кренути пешке пут Атине, тачније до острва Егине и манастира Светог Нектарија Егинског и тим путем од 1.060 километара прикупљаћу неопходна средства. Зато позивам све компаније, појединце, али и моје пријатеље да нам пруже подршку и да остваримо ову велику мисију - поручили су Никола и његова супруга Бојана Баровић.

 

 

Подсетимо, Никола је, пре одласка са породицом посетио Храм Светог Саве, где се помолио.

- Одлучио сам да из љубави према људима кренем на овај пут и надам се да ће бити на радост многих, надам се да ће бити на узрастање многих, надам се да ће бити на помоћ многих. Првенствено, на помоћ многим породицама, многој деци, али што је најбитније на помоћ болесној деци због које сам у великој мери и кренуо на овај пут. Покренули смо фондацију која ће помагати породицу, која ће помагати талентовану децу, многодетну породицу, али исто тако и болесну децу - рекао је Никола у Храму Светог Саве.

 

Иначе, Никола је пре непуних месец дана споменуо на свом Инстаграму како се спрема за овај подухват.

- Многи од вас ми пишу и питају се за шта се спремам. Открићу вам само да се духовно и ментално спремам већ три године за овај подухват. У последњих пар месеци је дошао ред и на телесну припрему. Врло брзо ћете сазнати - поручио је он недавно својим пратиоцима.

БОНУС ВИДЕО: