Маргита Стефановић Маги била је једна од најзначајнијих жена на музичкој сцени бивше Југославије, а највећу популарност стекла је као чланица бенда ЕКВ, али и рок принцеза која је освојила срца многих мушкараца.

Маргита Маги Стефановић важила је за једну од најлепших Београђанки тадашњег времена, а шушкало се у градским кулоарима да је била у вези са Срђаном Жиком Тодоровићем.

- У сталном трагању за "алфа мужјаком" који би могао покорити њене разбацане мисли, Маги није имала нарочитог успеха. Ипак, Жика Тодоровић заузимао је посебно место у њеном животу... Веза са Жиком је њена најдужа љубавна веза у животу. О њој нећемо сазнати много јер Жика није рекао ни реч. Његова мајка Снежана откриће само толико да је био зателебан као млад мајмун - пише у књизи "Маги - као да је било некад" познати рок новинар Душан Весић.

Фото: Архива Новости/Јутјуб принтскрин/dbjekovic/UNA TELEVIZIJA

 

 

Све њене успехе годинама је притискала борба с тешким наркотицима, која је постала још интензивнија када јој је 1996. преминуо отац. Покушавајући да их се ослободи, продала је породични стан и у предграђу Београда купила два мања, а остатак новца искористила за путовање у Индију. Жеља да у далекој земљи у потпуности промени начин живота, била је још један неуспели покушај па је по повратку кући повукла нове тешке потезе. Продала је оба стана и убрзо потрошила сав новац те постала бескућница.

Потпуно немоћна и осамљена, последње године живота провела је у напуштеној гаражи у Борчи, а затим у склоништу за бескућнике на Вождовцу. Била је осуђена на милост пролазника, хуманитарну помоћ и мрвице хране које су јој с времена на време доносили њени фанови.Маргита Стефановић смештена је у августу 2002. на Инфективну клинику у Београду, где је преминула 18. септембра.

Фото: АТА имагес

 

 

Имала је 43 године и била је последња чланица из оригиналне поставе групе ЕКВ-а. Пре ње, 25. септембра 1992. године умро је бубњар Ивица Видовић, који је, према Википедији, прва регистрована ХИВ позитивна особа у бившој Југославији.

Шест година после њене смрти, у књизи Александра Илића "Врати унатраг" јавности је први пут потврђен и податак да је, због интравенозног коришћења наркотика, и Маги била заражена ХИВ-ом, писао је раније "Аваз".

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: