Популарни музичар је у животу и каријери имао тешке моменте, а један од њих био је када је одлучио да Момчило Бајагић Бајага више неће бити део "Рибље чорбе".

Бора је присетио тог давно прохујалог времена и објаснио зашто је одлучио тако да поступи.

- Имали смо једну тешку годину, били смо популарни, али је она пала. Бајага је направио ‘Инструкторе позитивне географије’ и договорили смо се да направимо паузу тада. Он је отишао на летовање, а нама је стигла понуда из Грчке да свирамо концерте у једном хотелу. Рајко је, нажалост, морао да оде из бенда, ми се договорили да наставимо. Звали смо Бајагу да дође са летовања, он није хтео да дође и самим тим више није био члан групе. Али било је и време да оде јер је сазрео као аутор, извођач и тај његов први албум је прошао сјајно - испричао је Бора Чорба.

Фото: АТА имагес

 

Још један тежак моменат за музичара био је период рата, када је помишљао да остави микрофон. Међутим, љубав публике га је вратила.

- Да, био је тај један кризни моменат кад сам помислио да не треба да певам. Било је јако тешко деведесетих и тај рат проклети, некаква депресија. И зато та плоча, која је тада изашла, то је "Лабудова песма". Лабуд пред крај најбоље пева, тада једино и пева. Љубав народа је спречила да то буде крај и нисам се покајао. Одлучили смо да умремо на бини, нажалост, Миша Алексић је отишао прерано - закључио је Бора Ђорђевић за Вести.мк.

БОНУС ВИДЕО: