- У току поподнева изнад већег дела облачно, на северу суво, у осталим крајевима местимично с кишом, а у планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије са снегом - стоји у РХМЗ најави.

Копаоник и Пештер завејани

Подсетимо, јак априлски снег изненадио је мештане на Пештеру, јака киша је прешла у снег а за кратко време формиран је бели покривач висине у појединим селима и до 15 центиметара. Надлежне екипе предузећа Нови Пазар - пут, већ су на терену.

- Ми смо у приправности и пратимо временску прогнозу и сходно томе се и понашамо. Увели смо дежурства на Пештерској висоравни и на Копаонику, послати су камиони како би путеви били чисти и како не би дошло до неке нежељене ситуације. На Пештеру је ангажован један камион са свом опремом, али није било потребе за посипањем соли по коловозу, јер се снег није задржавао. Такође механизација је послата и на Копаоник где се посипају агрегати неопходни - рекао је за Рину, Сенад Ибрагић из предузећа "Нови Пазар пут".

Од 24. априла раст температуре

Како су метеоролози раније најавили, у Србији ће и наредних дана бити промењиво време са кишом, и локалним пљусковима са грмљавином и повременим сунчаним интервалима. После 24. априла температура ће почети да расте на 20 до 25 степени, а повратак на летње и тропске температуре које су обележиле прву половину овог месеца очекују се у тек крајем маја.

Време за празнике

До 5. маја минималне температуре у Србији ће бити од 7 до 14 степени, на вишим надморским висинама од 0 до 7. Очекује се да максималне дневне температуре у том период буду од 19 до 25 степени, на планинама између 1.000 и 1.600 метара од 8 до 17 степени.

Како се може видети у дугорочној прогнози РХМЗ, иако температуре постепено расту из дана у дан, све до 15. маја оне неће прелази 25. подеок.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: