Они који су се селили знају колико овај процес уме да буде стресан, а гомила кутија на којима је фломастером исписан назив предмета није последњи корак у низу оних који траже нови стан. Да би процес селидбе завршили, потребно је да нађемо агенцију која се бави селидбама. 

Међутим, као и све, и услуга селидбе је поскупела па цена исте варира у зависности од агенције којој се за помоћ обратите. У цену услуге је укључен превоз робе, а утовар и њен истовар се додатно наплаћује. Ипак, поједине агенције се баве и монтажом и демонтажом намештаја.

Како би одредио ценовни опсег, али и количину услуга урачунатих у новац који треба да дате агенцији, Мондо је проверио шта све агенције за селидбу нуде. Па тако прва агенција, коју смо проверили, има јасан ценовник услуга и километражу, која варира у зависности од превозног средства и тога да ли је превоз у, или ван Београда.

Како кажу, саветовање и процену селидбе раде бесплатно, али нуде и одређене смернице за исту.

Фото: Shutterstock

 

Која је рачуница?

За стандардни комби превоз унутар града, наплаћују 4.000 динара, док је цена ван града по километру 60 динара. За проширени комби превоз, цена у граду износи 5.000 РСД и 70 динара по пређеном километру ван Београда. За камионски превоз до 3.5Т, цена је 7.000 РСД за услуге унутар града, а цена по километру је 120 динара ван града.

Камион са утоварном рампом, савршен за теже терете, износиће 9.000 динара унутар града, такође по цени од 120 динара по километру изван града.

Поред превоза, нуде и услуге најма радника. Најам радника без услуге превоза кошта 1.500 динара по сату. Уколико вам је потребна комби селидба са два радника, цена се креће од 3.000 до 2.000 динара, зависно од броја часова или специјалних терета, док селидба камионом са четири радника варира од 12.000 до 34.000 динара, такођ зависно од услова.

Фото: Shutterstock

 

За мање селидбе нуде пикап возило. Цена у граду износи 3.500 динара, а 70 динара по километру ван града. За селидбе пикап возилом са два радника, цена се креће од 4.000 до 15.000 динара. За паковање, нуде кутије стандардних димензија 60x40x40 по цени од 240 динара по комаду, али и веће.

Селидба у Београду

У случају да селите сав намештај из стана, највероватније ће вам требати камион, чија цена изности 9.000 динара, неколико радника са услугом демонтаже и монтаже, цена 15.000 динара, оквирно 20 кутија 4.800 динара, што коначно износи 28.000 динара.

Када је у питању друга агенција, а коју смо контактирали, за себе тврде да су можда и једина која издаје фискални рачун, а за пензионере и плаћање на рате, као и попусте мајкама са децом, хуманитарним организацијама.

Комбинација возила за селидбу зависи од локације вашег објекта за пресељење, прилаза селидбеном објекту, количине селидбених ствари и осталих фактора према конкретном случају. Цене транспорта су подложне договору према количини и врсти посла и нису урачунати евентуални трошкови путарине, царинских терминала, мостова, скела или било којих других сличних накнада.

Фото: Shutterstock

 

Посебно наглашавајући своје богато искуство у превозу специјалног терета:

  • сервери – рацк ормани
  • осетљива техничка опрема
  • антиквитети
  • акваријуми
  • сефови и касе
  • клавири

Цене превоза су нешто повољније од прве агенције, а разлике су минималне.

Трећа агенција

У зависности од количине ствари нуди камионски или комби превоз возилима која су опремљена свом пратећом опремом, како би превоз прошао без оштећења.

Такође вам нуде услуге склапања и расклапања ствари које то захтевају као и паковање у посебне кутије да не би дошло до оштећења при транспорту.

Цене селидбе варирају и зависе да ли се она врши камионом или комби возилом. Цене селидбе камионом на територији Београда крећу се од 3.500 – 6.000 динара, а комби превозом 2.000 динара на територији Београда.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: