Први симптоми били су нетипични, а певачица све до тада није толико ни придавала значај здрављу.

– Увек сам била немарна према свом здрављу, шта ћу, таква сам… И сад се најежим када се сетим тог периода пре него што сам сазнала да сам болесна. У једном тренутку почела сам да осећам необичан умор. Шта год да радим, почнем да осећам малаксалост. Онда су кренуле благе, подмукле температуре, 37 са 2, а не знаш од чега су. Истовремено, необјашњиво сам губила килограме - објаснила је Мира једном приликом за Информер и додала:

- Нисам особа која кука и плаши се болести, наставила сам нормално да живим, певала сам, снимала, држала концерте. Игнорисала сам симптоме све док ми на врату изнад кључне кости није искочила лимфна жлезда. Е онда сам схватила да је озбљно. Доктор Радан Џодић ми је саопштио сурову истину, коју нисам хтела да прихватим. Истину да имам рак штитне жлезде, и то са метастазама. Била сам у стању потпуног шока и неверице.

Фото: АТА имагес

 

Мира је своју болест вешто крила чак и од породице, те је у почетку сама водила борбу. Певачица је признала да није било страха, јер никако није желела да прихвати чињеницу да је болесна.

- Операција је трајала пуних шест сати. Имала сам карцином у метастази. Верујте ми, нисам се уплашила за живот јер нисам желела да прихватим болест. И та интервенција је прошла, а онда су уследиле контроле. Када сам поново урадила биопсију, резултати нису били добри. У једном тренутку сам од муке сама себи почела да се смејем. Одлучила сам да лечење које је уследило сакријем од породице. Кад год бих лежала на Институту, њима бих рекла да сам на турнеји. Једино је моја рођена сестра Биљана била упућена у све и све време била уз мене. Наша покојна мајка Милка је сумњала да нешто није како треба, па ме је звала и по неколико пута дневно. Редовно сам јој се јављала на телефон из шок - собе и правила се као да је све супер, а заправо ништа није било како треба - открила је певачица за Глоси.

Фото: АТА имагес

 

Мира је добила најважнију животну битку и из свега изашла јача и храбрија. Данас води рачуна о свом здрављу, истиче да не воли да је сажаљевају, а својим примером жели да оснажи друге који су се нашли у истој или сличној ситуацији.

- Међутим, и даље се борим, примам терапије, чувам имунитет, узимам витаминске коктеле. И даље певам нормално, по два сата, као да нисам била болесна. И не волим када ме сажаљевају, када прочитам да сам се повукла са сцене, да више нисам у стању да певам. О својој болести никада јавно не бих проговорила ни реч, да није других оболелих, којима бих можда могла да помогнем - рекла је.

БОНУС ВИДЕО: