Наиме, Слобода је тада истакла да је један од главних проблема данашњих бракова то што су жене изгубиле поштовање према мужу.

Слобода је том приликом причала о јунакињи Симки Катић коју је тумачила у екранизацији "Корена".

Фото: АТА имагес

 

 

- Мислим да смо се промениле, али на горе. Ми смо се еманциповале и тражиле да будемо независне, али мислим да смо тиме себи направиле велики проблем. Ја имам 37 година и нисам сигурна да бих могла да живим као што је Симка живела. Прија ми да будем своја, да имам своје парче хлеба, да се ја нешто питам, све што је тада било немогуће и недопустиво. Али, тешку ствар смо себи задале - да будемо и мајке и домаћице, и успешне жене и супруге, и лепе и неговане - рекла је Слобода и додала:

- Ми смо данас изгубиле тај однос, односно поштовање према супругу. Врло смо брзе на језику, а то нас онда кошта. Оне су биле мудрије. Чини ми се да је женама по природи дато да буду мудре, а мушкарцима је дата снага. Мислим да то мало користимо, више бисмо ми да се бијемо са њима речима, да будемо ми јаке, а не треба, просто не треба - рекла је глумица тада у емисији "Балканском улицом".