Оснивач "Гранда", а сада креативни директор, Саша Поповић, говорио је о оснивању продукције и касније телевизије. Он не крије да је било доста успона, падова, али и лепих момената које ће заувек да памти.

Фото: АТА имагес

 

- "Гранд" продукција је имала три врсте певача и то је оно што је била основа да оволико дуго траје. Као прво, успели смо да доведемо оне певаче који су већ били популарни и који су већ изградили своје каријере. Као што су Цуне Гојковић, Тозовац, Ана Бекута, Мира Шкорић, Нада Топчагић, Весна Змијанац, Маринко Роквић, Митар Мирић, Миле Китић, Шабан Шаулић, Снежана Ђуришић. То су такве звезде које су чиниле да једна продукција, као што је "Гранд" продукција, одмах добије снагу и ветар у леђа. Друга врста певача је она које смо направили ван "Звезда Гранда", попут Саше Матића, Дејана Матића, Секе Алексић, Стоје, Јане. Могу да кажем и Индира која је већ донекле била популарна, али је "Гранд" избацио и тако даље. Ту је било заиста пуно тих певача које смо направили од 1999. до 2006, 2007. године. Трећа врста певача су "Звезде Гранда" од 2004. године па на даље, којих има толико пуно да не вреди ни да помињем, јер ако кренем, нећемо завршити - навео је он.

 

Како је навео Поповић, у народној фолк музици, ако нисте били део "Гранда", тешко сте могли да направите каријеру.

Фото: АТА имагес

 

- Дешавало се, рецимо Адил. Он је био на преговорима са нама и нисмо успели да се договоримо, али је успео да направи каријеру. Или ето Џенан Лончаревић, мада сви су углавном били у "Гранду" - рекао је Саша за Гранд.