Која је тајна његове дуговјечности? Ако питате Иствуда, све је променио шокантан губитак оца који је умро после срчаног удара у старости од 64 године. Тада је схватио да је здравље највеће богатство.

- Никад нисам имао пуно масног ткива, али сам увек пазио на исхрану. Клоните се угљених хидрата, посебно калоричних дезерта. Држите вагу у купатилу, узимајте витамине и заобилазите пића пуна шећера. Избегавајте претерано конзумирање алкохола - саветовао је глумац и редитељ за "Muscle and Fitness".

Иствудов син Скот у интервјуу за "Men's Health" открио је колико је његов отац посвећен исхрани и вежбању.

Фото: Танјуг/АП

 

- Мој тата је машина. Показао ми је како дизати тегове кад сам имао 14 година. Научио ме потиску с клупе и другим основним вежбама. Јасно ми је дао до знања да је важније изводити вежбе правилно него претеривати са тежином тегова - објаснио је.

Иствуд је свестан да његово тело не може да ради оно што му је било једноставно у младости. Ових дана не ради ништа пренапорно.

- И даље игра голф и воли дуге шетње. Радује се добром оброку, читању, новим сценаријима - изјавио је извор близак холивудској легенди за "Closer".

Иствуд је такође медитирао више од 40 година.

БОНУС ВИДЕО: