Киша која не престаје да пада изазвала је огромне поплаве у Дубаију у уторак, док су се путеви претворили у реке, а вода је поплавила домове и предузећа.

Изненађујућ видео приказује писту међународног аеродрома у Дубаију, недавно проглашеног за други најпрометнији аеродром на свету. Авиони су више личили на чамце који се крећу кроз поплављени аеродром. Међународни аеродром Дубаи је такође саветовао људима да не долазе на аеродром, осим ако је то апсолутно неопходно.

Скоро 100 мм кише пало је у уторак током само 12 сати - отприлике је то количина воде коју Дубаи обично бележи током целе године, према подацима Уједињених нација. Киша је падала тако јако и тако брзо да су неки возачи били приморани да напусте своја возила јер је ниво воде порастао и путеви су се претворили у реке.

 

 

Како се види на снимцима са друштвених мрежа, током олује небо је постало зелено, а никоме није било јасно зашто. Како преноси портал wхатсон.ае, небо углавном постане зелено због суперћелијских олуја.

- То је феномен који се обично повезује са суперћелијама, то су олујни облаци који садрже мезоциклон - у суштини ротирајући узлазни ток. Снажне струје се формирају када је врх облака посебно хладан.

 

 

Узлазно струјање изазива стварање града и леда и верује се да изазива расипање светлосних таласних дужина - у овом случају зелено и плаво светло.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО