У Војводини и централној Србији дуваће умерен и јак северозападни ветар, док ће температура бити у паду. У зони фронта, северозападни ветар ће понегде достизати и ударе олујне јачине.

Сутра драстичан пад температуре

РХМЗ најављује и драстичан пад температуре у среду од 15 до двадесет степени нижу него претходних дана.

У среду се очекује облачно и осетно хладније време, местимично са кишом и локалним плјусковима који ће на југу и југоистоку Србије бити праћени грмлјавином и локално већом количином падавина. На планинама југозападне и јужне Србије очекује се прелазак кише у снег.

До краја седмице очекују се дневне температуре мало испод или око просека за ово доба године, у већини крајева од 12 до 16 ° степени, местимично са кишом и локалним плјусковима, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег.

Хладни фронт поделио Србију на два дела

Хладни фронт прави хаос у Хрватској, а јак талас захлађења стигао је у Србију и већ је драстично оборио температуре у готово свим градовима. У Ваљеву је за само сат времена температура пала за чак 9 степени, у Београду за 5, а у Сремској Митровици за 4 степена.

Подсетимо, према метеоролошким најавама температурне разлике у односу на претходне дане биће чак 15 степени, а како је објављено на сајту РХМЗ у 17 часова, у Ваљеву је са 26 степени у 16 часова, пала на 17 степени у 17 часова. У Сремској Митровици је са 16 степени пало на 12 степени.

Осетно хладније је у Београду, где је за само сат времена температура пала са 20 на 15 степени.

Ипак највећа разлика у температурама огледа се у Сомбору и Неготину. Тако је у Сомбору у 17 часова забележено само шест степени, а у Неготину 26, док је у Крагујевцу 20 степени.

Промена почела и у Београду, стигао и сахарски песак
Нешто после 15 часова у Београду је почео да дува ветар, сунца нема, прилично се смрачило и већ се осећа да је хладније него што је било данас.- Управо креће промена времена у Београду, тако да од овог тренутка имаћемо пад температуре све до ујутро, на до 7, 8 сати када ће температура пасти за једно 20 степени у односу на ово време сада. Сада је отприлике 27 степени, ујутро кад се будемо пробудили биће 7, 8 степени у Београду - рекао је управо наш чувени климатолог професор др Владимир Ђурђевић.

"Прљава киша" пала у Нишу

Најављивана киша која носи сахарски песак, такозвана "прљава киша", пала је у Нишу. Иако је киша једва наквасила тло, остала је и те како видљива на аутомобилима.

Подсетимо, у Словенији је пао снег, најављена промена времена стигла је у Хрватску са јачим наоблачењем, кишом и пљусковима најпре на северозападу земље, а прошириће се и на остале пределе, а ускоро стићи и у Србију.

Долазак хладног таласа у нашој земљи најавиће јак, олујни ветар, а први делови Србије који су на удару јесу - поподне Војводина, а затим увече и централна Србија.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: