Снажно невреме из Хрватске стигло је у Србију у поподневним часовима, око 15 часова. Засад пада слабија киша праћена грмљавином која се шири на остале делове земље и постепено се појачава.

Како се види на "Инстаграм" страници "Хаилз Србија", олујни ветар подиже прашину и једва се ишта види на путу. Видљивост је смањена на готово 0 метара у више делова Војводине.

Снимак је направљен у Руском Крстуру. У Београду тренутно дува јак ветар уз слабију кишу која ће се појачати у наредним сатима.

Погледајте и како се креће захлађење из сата у сат. Према најавама, невреме ће прво стићи на сам север Србије, док ће постепено захватити и остатак.

Време наредних дана

У среду, 17. априла, биће облачно и доста хладније, повремено са кишом. Падавине се очекују у централној и јужној Србији, са пљусковима и грмљавином. У односу на регион, у Србији се очекује мања количина, просечно од 10 до 30 мм, а у зони јачих пљускова локално и више. Максимална температура од 7 до 14 степени Целзијуса. Услед израженог пада температуре, киша ће увече и у току ноћи између среде и четвртка у планинским пределима југозападне Србије прећи у снег.

БОНУС ВИДЕО: