Српски кошаракша синоћ је забележио 12 минута у победи својих Хјустон Рокетса над Лос Анђелес Клиперсима, а поред постигнутих 13 поена и осам скокова, био је и учесник неколико интересантних ситуација на терену.

Како се у НБА лиги труде да публици на трибинама никад не буде досадно, један од спонзора додељивао је навијачима бесплатан оброк уколико противнички играч промаши оба слободна бацања.

Управо је Марјановић био тај који је "испунио жељу" навијачима. Он је намерно промашио два слободна бацања у последњој четвртини, а награда је стигла до свих гледалаца на сусрету у Лос Анђелесу.

Према првобитном договору, један ресторан брзе хране требало би свим гледаоцима да обезбеди сендвич са пилетином ако противнички играч промаши оба слободна бацања у последњем делу утакмице, а кошаркаш висок 224 центиметра је управо то урадио. то. И то намерно.

 

 

 

 

На снимку се види како прстом упире у публику и пре и после промашаја, а његов потез је одушевио све, па и коментаторе.

Сцена се одиграла нешто мање од пет минута пре краја утакмице, а његове Ракете су у том тренутку имале осам поена предности. 

Поред ове симпатичне ситуације, Боби је био актер у још једној. Наиме, на подбацивању и скакању за лопту, нашег горостаса успео је да надскочи чак 41 центиметар нижи играч!

Фото: Танјуг/АП

 

Синоћ је завршен лигашки део НБА лиге, а екипа Рокетса је остала без шансе за доигравање.