Да би славио на Ролан Гаросу и Олимпијским играма мораће да игра у шестој брзини, сматра славни хрватски тенисер и Новаков ментор Никола Пилић.

Пилић напомиње да је меч између Ђоковића и Каспера Руда у полуфиналу Монте Карла, лако могао да оде и на другу страну.

- Полуфинале је полуфинале. Могао је и чак и добити јучерашњи меч, али Новак је играо у петој брзини, није у шестој. Турнир му је добро дошао јер знам да ће играти Рим и Париз. Претпостављам да ће у Риму играти боље него што у Монте Карлу, али Париз (Ролан Гарос) му је заиста веома важан, као и Олимпијске игре - рекао је Пилић у разговору за Меридиан спорт, па додао:

Фото: АТА имагес

 

- То му је први турнир на земљи, мучио се, на моменте изгледао добро, на друге не, али остварио је добар резултат, није изгубио поене него их је добио. Синер је исто само полуфинале играо. Новак ће остати још неколико недеља број један, зависи то и од његове форме. Има доста поена да брани. У Паризу ће имати преко 37 година. То су невероватне ствари, он је једини који је са 36 година освојио гренд слем у историји тениса. Има 20 година откако сам био с њим кад је у Београду освојио прве АТП поене.

Пилић напомиње да Новака чека тешка година.

- Момци играју добро, конкуренција је огромна. Ко би рекао након брејка Синера у трећем сету у тренутку када је имао 2:0 и свој сервис да ће победити Циципас? Међутим то се десило. Исто важи и за Руда, не бих ставио новац на њега против Новака, али он је славио, иако га ниједном пре тога победио. Новак ће сигурно имати тешку годину, али није случајно преко 420, а можда ће бити и 430 недеља број један. То је једноставно рекорд за сва времена - каже Пилић и осврће се на Новакове (36) године:

Фото: АТА имагес

 

- Знате, пре или касније ће доћи крај. Из мог искуства знам, он то мора одлучити, не ја, новинари или било ко други. Кад сам био 62. на свету имао сам 39 година, то ми није одговарало, и рекао сам доста. То није било у складу са мојим именом, амбицијама и рекао сам „Довиђења, не могу више турнире играти“. Али, он мора то одлучити, не ви или ја - закључио је Пилић.

БОНУС ВИДЕО: