Било да фарбате јаја природној техници у луковини и са зачинима, или користите куповне боје, избегавајте најчешће грешке које моју умањити лепоту ускршњих јаја.

Претамна јаја

Прва грешка коју људи често направе односи се на куповину тамних јаја. Ако желите светлија и израженије боје купујте бела јаја или користите трик са сирћетом да их избелите.

Неуједначена боја јаја

Понекад након вађења јаја из обојене воде покаже се да је боја на једном делу јаја боље примила него на другом. И иако их увек можете наместити да лепа страна буде видљива, ову грешку можете избећи једноставним прањем јаја после кувања. Зашто? Јаја нису увек савршено чиста и на њима се зна наћи ситна прљавштина и наслаге. На тим местима љуска ће попримити другачију боју.

Фото: Профимедиа

 

Боја се слабо примила

Пратећи упутства на кесицама с бојом или савете за бојење на природни начин понекад резултат зна да буде поражавајући. Јаја нису попримила јарке боје, него изгледају као да имају лагани премаз. Решење је - не придржавати се стриктно упутства. Што више праха размутите у води, то ће боја бити интензивнија. Најбоље да буде као паста у коју ћете умочити јаја и оставити неко време да стоји.

Јаја која пуцају

Довољно је да додате мало алкохолоног сирћета како бисте избегли овај проблем.

Фото: Профимедиа

 

Декупаж техника - проблем са салветама

Ова техника је јако популарна. Најчешће се људи разочарају резултатом јер јаја изгледају наборано. Салвете се помере и изгужвају, а кад желите да их раширите пуцају.

Овај проблем је најлакше решити лаком за косу. Након што залепите део салвете одмах је мало напрскајте с лаком и оставите пар минута да се осуши. И тако сваки пут кад залепите нови комадић салвете.

БОНУС ВИДЕО: