Отац Предраг Поповић је свештеник Српске православне цркве.

Веома је активан и популаран на друштвеним мрежама, где објављује видео снимке у којима говори о различитим аспектима живота, а посебно се бави породицом и браком.

Недавно је гостовао на РТС-у, у Јутарњем програму, и том приликом говорио је о томе шта значи постити и да ли је пост само уздржавање од хране.

Фото: Јутјуб принтскрин/Dok anđeli spavaju, Новости

 

- Никада није било само уздржавање од хране! Ја се некада осећам као нутрициониста када ме људи питају како да посте, шта да једу. Људи, само немојте једни друге да једете! Немојте људску џигерицу да једете и Бог ће уважити тај пост. Пост значи одрицање и најмање се ту ради о храни. Данас имамо посни мајонез, посну павлаку, посне бургере... И тај пост онда нема смисла – каже отац Предраг и додаје:

- Али, ако ми у том посту ухватимо да читамо псалтир или једну молитву, свако од нас би требало да има јутарњу и вечерњу молитву, кад устане да се прекрсти, да каже „слава теби Боже наш, слава теби“, бар то. И онда идемо у дан и увече оставиш телефон и узмеш Свето писмо или узмеш неку молитву да прочиташ, прећутиш некад некоме нешто или учиниш неко добро дело некоме, твој пост има смисла. Значи, пост је ту са разлогом, да нас мења! Да дође до преумњења човека. Да човек, када се заврши пост, изађе бољи, а не гладнији - закључује отац Предраг Поповић.

БОНУС ВИДЕО: