Иран је лансирао нападне беспилотне летелице и ракете против Израела у очитој одмазди за напад у Сирији у којем су убијени највиши ирански војни часници, одводећи сукоб у регији у опасну нову фазу. Будући да се акција Ирана одвијала док је већина тржишта била затворена, крипто трговци су се нашли у необичној позицији међу првима који су реагирали на велики геополитички догађај.

- Више улагача него иначе можда ће одлучити изразити своје ставове о тржишту путем крипто, Давид Лаwант, водитељ истраживања у ФалцонX-у.

Док се Израел припремао за напад, напетост је у петак наштетила деоницама и постакнула уточишта као што су обвезнице и долар. Подаци Цоингласса показују да је у петак и суботу ликвидирано око 1,5 милијарди долара великих крипто улога путем изведеница, што је једна од најтежих дводневних ликвидација у најмање шест месеци.

- У последња три дана потпуно преоптерећена, па је то узроковало материјално погоршање цена дигиталне имовине, рекао је Ебтикар.

Берзе на Блиском истоку у недељу су углавном биле у минусу. Израелске деонице одустале су од ранијих добитака како би трговале нешто ниже од 8:36 ујутро по лондонском времену.

(Сее Биз)

БОНУС ВИДЕО: